Sposób przygotowania:
Ciasteczka waniliowe z dżemem truskawkowym
Miękkie masło i cukier puder ucieramy. Dodajemy ekstrakt waniliowy i po jednym żółtku. Do połączonych składników partiami wsypujemy przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz szczyptę soli. Miksujemy do połączenia składników.
Odrywamy porcje ciasta o wadze około 8 g i formujemy z nich kuleczki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Za pomocą np. trzonka drewnianej łyżki w każdym ciastku robimy wgłębienie. Pieczemy w 180 st. przez około 15 minut do lekkiego zarumienienia.
Ostudzone ciasteczka napełniamy dżemem, który można wcześniej lekko podgrzać.
Odrywamy porcje ciasta o wadze około 8 g i formujemy z nich kuleczki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Za pomocą np. trzonka drewnianej łyżki w każdym ciastku robimy wgłębienie. Pieczemy w 180 st. przez około 15 minut do lekkiego zarumienienia.
Ostudzone ciasteczka napełniamy dżemem, który można wcześniej lekko podgrzać.
BozenaMatuszczyk
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
misia5
Uwielbiam, jak wszystkie ciasteczka są takiej samej wielkości :) Nie ma osób poszkodowanych :) Każdy dostaje ciasteczko tej samej wielkości :)
skuter5
Czekoladka 2
Kasienka 82
misia5
Bardzo mi miło :) Cieszę się, że ciasteczka Ci smakowały :)
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że Ci się podobają.
ciasteczka