Sposób przygotowania:
Rogaliki serowe z dżemem czereśniowymETAP 1:
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać ser. Użyłam sera w kostce, który jest jakby trochę zmielony, nie jest suchy/ziarnisty.
Dodać obydwa rodzaje cukru oraz pokrojoną margarynę. Wlać śmietanę i zagnieść ciasto.
Ciasto schłodzić przez ok. 1 godzinę w lodówce a następnie podzielić na kawałki. Każdy kawałek rozwałkować na placek o grubości ok. 3 mm.
Z ciasta wycinać trójkąty. Na szerszym brzegu układać trochę dżemu i zwijać formując rogalik.
Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 15 minut w temp. 180 stopni (do lekkiego zrumienienia). Po upieczeniu od razu wyjąć z pieca, wystudzić i posypać cukrem pudrem.
kuchenny świat
Czekoladka 2