Sposób przygotowania:
Ciasteczka warszawskieCiasto:
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać żółtka i margarynę lub masło. Posiekać, zarobić ciasto i włożyć do lodówki. Schłodzić przez godzinę. Po wyjęciu rozwałkować, wykrawać ciasteczka literatką/kieliszkiem. Wszystko zależy od tego, jak małe chcemy otrzymać ciasteczka.
Beza:
Białko ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier puder. Za pomocą pędzelka rozsmarować na każdym kółku cienką warstwę bezy. Piec przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Składanie:
Kółeczka przekładać marmoladą/powidłem/dżemem, sklejać po dwa. Obtoczyć w kokosie. Smacznego! Uwaga, bo uzależniają ;-)
gosiapiotrek23
Natalia Skóra
A jakie pyszne! ;) dziękuję serdecznie!