Sposób przygotowania:
Ciasteczka wielkanocne zajączki
Do wysokiej miski dajemy miękkie masło lub margarynę. Dodajemy przesiany cukier puder oraz szczyptę soli i ucieramy na puszysto.
Do powstałej masy dodajemy po jednym żółtku oraz ekstrakt waniliowy. Gdy składniki się połączą dodajemy partiami przesianą mąkę. Miksujemy tylko do połączenia składników.
Powstałe ciasto przekładamy na blat i formujemy kulę.
Następnie rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 190 st około 10-12 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości i grubości ciasteczek.
Upieczone i ostudzone ciasteczka można dowolnie udekorować.
Do powstałej masy dodajemy po jednym żółtku oraz ekstrakt waniliowy. Gdy składniki się połączą dodajemy partiami przesianą mąkę. Miksujemy tylko do połączenia składników.
Powstałe ciasto przekładamy na blat i formujemy kulę.
Następnie rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 190 st około 10-12 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości i grubości ciasteczek.
Upieczone i ostudzone ciasteczka można dowolnie udekorować.