Sposób przygotowania:
Ciasteczka z amarantusem i jabłkiemETAP 1:
![Ciasteczka z amarantusem i jabłkiem Ciasteczka z amarantusem i jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasteczka-z-amarantusem-i-jablkiem-548989.jpg)
Jabłka myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Jabłka wkładamy do garnka, skrapiamy sokiem z cytryny i prażymy. Uprażone jabłka oprószamy cynamonem.
ETAP 2:
![Ciasteczka z amarantusem i jabłkiem Ciasteczka z amarantusem i jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasteczka-z-amarantusem-i-jablkiem-548990.jpg)
Banany obieramy i rozgniatamy. Dodajemy amarantus i miód, wyrabiamy jednolitą masę.
ETAP 3:
![Ciasteczka z amarantusem i jabłkiem Ciasteczka z amarantusem i jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasteczka-z-amarantusem-i-jablkiem-548991.jpg)
Formujemy ciasteczka. W każdym z nich robimy dziurkę.
ETAP 4:
![Ciasteczka z amarantusem i jabłkiem Ciasteczka z amarantusem i jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasteczka-z-amarantusem-i-jablkiem-548992.jpg)
Dziurki w ciasteczkach uzupełniamy jabłkiem prażonym.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok.20 minut.
robaczek
Czekoladka 2