Sposób przygotowania:
Cynamonowe ciasteczka z powidłem
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto.
2. Następnie ciasto wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną. Wykrawamy ciasteczka, jedno całe i jedno z dziurką, u mnie z motywem świątecznej gwiazdki.
3. Następnie ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut do zrumienienia. Upieczone studzimy.
4. Przestudzone ciasteczka przekładamy powidłem.
5. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wyszło mi 30 sztuk przełożonych ciasteczek.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Następnie ciasto wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną. Wykrawamy ciasteczka, jedno całe i jedno z dziurką, u mnie z motywem świątecznej gwiazdki.
3. Następnie ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut do zrumienienia. Upieczone studzimy.
4. Przestudzone ciasteczka przekładamy powidłem.
5. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Z przepisu wyszło mi 30 sztuk przełożonych ciasteczek.
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
robaczek
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)