Sposób przygotowania:
Piernikowe figurki
Miód zagotować z przyprawą do piernika.
Gorący dodać do przesianej mąki i wymieszać.
Do wystudzonego miodu z mąką dodać ubite z cukrem jajka, karmel,sodę oraz kakao.
Całość dokładnie wymieszać dodając pod koniec letni roztopiony tłuszcz.
Wyrobić gładkie jednolite ciasto , owinąć folią spożywczą, włożyć na kilka godzin do lodówki.
Po schłodzeniu rozwałkować i foremkami wycinać ciasteczka.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 10 -15 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu polukrować i ozdobić.
Gorący dodać do przesianej mąki i wymieszać.
Do wystudzonego miodu z mąką dodać ubite z cukrem jajka, karmel,sodę oraz kakao.
Całość dokładnie wymieszać dodając pod koniec letni roztopiony tłuszcz.
Wyrobić gładkie jednolite ciasto , owinąć folią spożywczą, włożyć na kilka godzin do lodówki.
Po schłodzeniu rozwałkować i foremkami wycinać ciasteczka.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 10 -15 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu polukrować i ozdobić.