Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Ciasteczka z budyniem i malinami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybkie smaczne i efektowne ciasteczka z budyniem i malinami.

Ciasteczka z budyniem i malinami. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasteczka z budyniem i malinami.

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 0,5 szklanki malin
  • budyń
  • 300 mil mleka + kieliszek

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z budyniem i malinami.
Oba ciasta francuskie rozwijamy i tniemy na jednakową ilość kwadratów. W jednej połowie za pomocą kieliszka lub literatki wycinamy kółka. Całe czworokąty smarujemy mlekiem i układamy na nich te z dziurkami. Wierzch smarujemy resztą mleka, układamy na blaszce wyłożonej papierem i wkładamy do gorącego ( 220) piekarnika i pieczemy aż się zarumienią. Wystawiamy, studzimy aż będą całkowicie zimne. Budyń gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta tylko w mniejszej ilości mleka. Jeszcze gorący nakładamy łyżką na zimne ciasto. Na wierzch dekoracja z malin i czekamy do ostudzenia.
Ciasteczka z budyniem i malinami.
Upieczone ciasteczka studzimy, jeśli chcemy można ugnieść ciasto które się podniosło w otworze.
Ciasteczka z budyniem i malinami.
Na zimne ciasto układamy porcje gorącego budyniu.

Tagi:

ciasto