Sposób przygotowania:
Ciasteczka z czekoladą
Do miski wsypujemy mąkę tortową, cukier, proszek do pieczenia oraz kakao. Mieszamy łyżką.
Dodajemy jajko, śmietanę, masło oraz czekoladę pokrojoną na kawałki.
Zagniatamy składniki do momentu, aż powstanie bryła ciasta.
Formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy je.
Wstawiamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 11 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Z podanych składników wyszło mi 25 ciastek.
Dodajemy jajko, śmietanę, masło oraz czekoladę pokrojoną na kawałki.
Zagniatamy składniki do momentu, aż powstanie bryła ciasta.
Formujemy kulki o wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy je.
Wstawiamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 11 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Z podanych składników wyszło mi 25 ciastek.