Sposób przygotowania:
Ciasteczka z dżemem
Do miski dodać: mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier puder. Następnie dodajemy margarynę, smalec i żółtka. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Dodać pod koniec śmietanę.
Ciasto włożyć do woreczka, a następnie do lodówki na ok. 20- 30 minut.
Po tym czasie wyjąć i rozwałkować. Na niewielką ilość ciasta nakładać dżem, a następnie odcinać niewielki kawałek ciasta i zwinąć w rulon. Lekko docisnąć, aby powstał mniej więcej prostokąt.
Wykładać na brytfannę wysmarowaną margarynę.
Piec ok. 25-30 minut w 180 st. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto włożyć do woreczka, a następnie do lodówki na ok. 20- 30 minut.
Po tym czasie wyjąć i rozwałkować. Na niewielką ilość ciasta nakładać dżem, a następnie odcinać niewielki kawałek ciasta i zwinąć w rulon. Lekko docisnąć, aby powstał mniej więcej prostokąt.
Wykładać na brytfannę wysmarowaną margarynę.
Piec ok. 25-30 minut w 180 st. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.