Sposób przygotowania:
Ciasteczka z gorzkiej czekolady z chili
Przesianą mąkę mieszamy z cukrem pudrem i zimnym masłem pokrojonym w kostkę. Na koniec dodajemy kakao, żółtka i chili w proszku. Ciasto dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce ok. 30 minut.
Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy. Wycinamy foremkami ulubione kształty ciasteczek np. serduszka.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10 minut.
Upieczone ciasteczka odstawiamy do wystygnięcia. Ciasteczka dekorujemy cukrem pudrem lub masą cukrową.
Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce ok. 30 minut.
Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy. Wycinamy foremkami ulubione kształty ciasteczek np. serduszka.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10 minut.
Upieczone ciasteczka odstawiamy do wystygnięcia. Ciasteczka dekorujemy cukrem pudrem lub masą cukrową.
Czekoladka 2