Sposób przygotowania:
Ciasteczka z kleiku ryżowego
Jajka, margarynę, cukier i cukier waniliowy zagnieść. Wsypać kleik ryżowy, dokładnie wymieszać.
Z masy uformować ciasteczka.
Piec około 20 minut na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w temperaturze około 170°C
Uwaga! Smak ciasteczek można zmieniać dodając 2 łyżki wiórków kokosowych (lub 10 dag wiórków – wtedy będą „prawdziwe” kokosanki) lub cynamon.
W ciasteczkach można też zrobić pośrodku dziurkę i włożyć tam odrobinę dżemu lub kawałek czekolady.
Z masy uformować ciasteczka.
Piec około 20 minut na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w temperaturze około 170°C
Uwaga! Smak ciasteczek można zmieniać dodając 2 łyżki wiórków kokosowych (lub 10 dag wiórków – wtedy będą „prawdziwe” kokosanki) lub cynamon.
W ciasteczkach można też zrobić pośrodku dziurkę i włożyć tam odrobinę dżemu lub kawałek czekolady.