iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Ciasteczka z lentilkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasteczka są tak proste w przygotowaniu, ze zrobiła je sobie na przyjęcie urodzinowe jako słodkość obok torcika moja najmłodsza córcia.

Ciasteczka z lentilkami

Składniki:

Ciasteczka z lentilkami

 

  • 300 gram miękkiego masła
  • 250 gram cukru
  • 600 gram maki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 2 jajka

dodatkowo:

  • 1 paczka czekoladowych lentilek

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z lentilkami
Masło utrzeć z cukrem na krem w trakcie ucierania dodać jajka na koniec przesiana mąkę z proszkiem i zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto schłodzić w lodówce około 1 godziny po czym z ciasta uformować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie lekko je spłaszczyć i wcisnąć na wierzchu po kilka cukierków.



Piec w temp. 180 st około 15 minut do momentu ze złocenia.