Sposób przygotowania:
Ciasteczka Mannusie
Mąkę przesiałam, dodałam pozostałe składniki i zagniotłam ciasto. Ma ono być lekko kleiste.
Z ciasta odrywałam małe kawałeczki, trochę większe niż orzech włoski, formowałam kulki, lekko je spłaszczałam i układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie w każdym ciasteczku zrobiłam palcem wgniecenie, w które włożyłam powidła śliwkowe.
Piekłam do zrumienienia (ok.10 minut) w piekarniku nagrzanym do 180*C.
Z ciasta odrywałam małe kawałeczki, trochę większe niż orzech włoski, formowałam kulki, lekko je spłaszczałam i układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie w każdym ciasteczku zrobiłam palcem wgniecenie, w które włożyłam powidła śliwkowe.
Piekłam do zrumienienia (ok.10 minut) w piekarniku nagrzanym do 180*C.
cherry