Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasteczka z bakaliami i kardamonem
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto jest dość twarde.
2. Następnie z ciasta odrywamy kawałki i na lekko posypanej mąką stolnicy toczymy kulki. Następnie je spłaszczamy formując ciasteczka. Wyszło mi 30 ciastek.
3. Tak przygotowane ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia zachowując odstępy ponieważ znacznie urosną.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
5. Upieczone ciasteczka są gotowe do podania. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 30 ciastek.
2. Następnie z ciasta odrywamy kawałki i na lekko posypanej mąką stolnicy toczymy kulki. Następnie je spłaszczamy formując ciasteczka. Wyszło mi 30 ciastek.
3. Tak przygotowane ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia zachowując odstępy ponieważ znacznie urosną.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
5. Upieczone ciasteczka są gotowe do podania. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 30 ciastek.
Justi2401
Babeczka35
Dokładnie tak:) Dziękuję:)