Sposób przygotowania:
Kokosowe ciasteczka z marchewką i bakaliamiETAP 1:
Do miski wsypać mąkę pszenną, kokosową, płatki owsiane i proszek do pieczenia, wymieszać.
ETAP 2:
Do drugiej miski wbić całe jajka, dodać cukier i ziarenka wanilii, zmiksować jak na biszkopt.
ETAP 3:
Do masy jajecznej wsypać mąkę z płatkami i proszkiem do pieczenia, zamieszać.
ETAP 4:
Następnie wsypać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, wiórki kokosowe, skórkę kandyzowaną i posiekane bakalie, wymieszać.
ETAP 5:
Łyżeczką nakładać porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
ETAP 6:
Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor, około 15 minut.
SylaUla