gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami. Prosty przepis, szybkie wykonanie. Idealne do herbatki. Polecam.

Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami
Czekoladę kroimy w kosteczkę. Migdały rozdrabniamy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i czekoladę z migdałami. Zagniatamy ciasto.

Z ciasta robimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i lekko spłaszczamy.

Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach. Studzimy na kratce. Smacznego ;)
Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko i mieszamy.
Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami
Dodajemy przesianą mąkę i czekoladę z migdałami.