Sposób przygotowania:
Ciasteczka z płatków jaglanych
Do miski wsypujemy płatki jaglane,wiórki kokosowe, cukier kokosowy, proszek do pieczenia wbijamy jajko i dodajemy miękkie masło.
Zagniatamy ręką masę aż do połączenia składników.
Miskę odstawiamy na kilka minut aby masa odpoczęła.
Na talerz wsypujemy mąkę kokosową.
Łyżeczką nabieramy masę robimy kulki wielkości orzecha włoskiego dajemy na talerz i obtaczamy je w mące kokosowej.
Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem układamy je w odstępach.
Każdą kulkę przyciskamy delikatnie aby ją spłaszczyć.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 i pieczemy około 20 minut.
POLECAM!!!
Zagniatamy ręką masę aż do połączenia składników.
Miskę odstawiamy na kilka minut aby masa odpoczęła.
Na talerz wsypujemy mąkę kokosową.
Łyżeczką nabieramy masę robimy kulki wielkości orzecha włoskiego dajemy na talerz i obtaczamy je w mące kokosowej.
Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem układamy je w odstępach.
Każdą kulkę przyciskamy delikatnie aby ją spłaszczyć.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 i pieczemy około 20 minut.
POLECAM!!!
gusia1000