Sposób przygotowania:
Ciasteczka z cukinią i czekoladąEtap 1
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć z niej nadmiar płynu, przełożyć do miski.
Etap 2
Do cukinii dodać palmę, cukier, esencję cytrynową, proszek do pieczenia, jajko, płatki i mąkę.
Etap 3
Obie czekolady grubo posiekać.
Etap 4
Posiekaną czekoladę dodać do pozostałych składników.
Etap 5
Wszystko szybko zagnieść.
Etap 6
Z ciasta formować niezbyt duże kulki (mniej więcej wielkości orzecha włoskiego), spłaszczać je i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec w 170 stopniach z termoobiegiem przez ok. 20 minut (aż się lekko zrumienią). Ciastka wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Po ostudzeniu ciasta zrobią się półkruche.
Holly
Alex_M
Magdalena88
Beatris
Marika-