Sposób przygotowania:
Dietetyczne ciasteczka owsiane z bakaliami
Do przygotowania ciasteczek możemy użyć rozdrabniacza lub po prostu wszystko bardzo drobno posiekać.
Ja używałam rozdrabniacza. 2 łyżki orzechów włoskich mielimy na drobny pył. Wsypujemy do miski.
Resztę orzechów, migdały oraz pestki dyni rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Wsypujemy do miski.
Dodajemy słonecznik, sezam, suszoną żurawinę, orzechy arachidowe, białka oraz miód.
Całość dokładnie mieszamy. Masz ma dość luźną konsystencję, jednakże podczas pieczenia nie będzie się rozpadać.
Formujemy płaskie ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 15-20 minut.
Ja używałam rozdrabniacza. 2 łyżki orzechów włoskich mielimy na drobny pył. Wsypujemy do miski.
Resztę orzechów, migdały oraz pestki dyni rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Wsypujemy do miski.
Dodajemy słonecznik, sezam, suszoną żurawinę, orzechy arachidowe, białka oraz miód.
Całość dokładnie mieszamy. Masz ma dość luźną konsystencję, jednakże podczas pieczenia nie będzie się rozpadać.
Formujemy płaskie ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 15-20 minut.
lukrowanepierniczki