Sposób przygotowania:
Ciasteczka z sezamemETAP 1:
Z sadła odrzucić błonki, wykorzystać tylko ładne miękkie części. Zmielić w maszynce do mięsa. Szybko zagnieść ciasto z podanych składników. Porcjami rozwałkować ciasto na grubość około 3-4 mm i wyciąć z ciasta dowolne wzorki. Każde ciastko posypać białym i czarnym sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na złoty kolor. Blaszki nie trzeba niczym smarować, bo podczas pieczenia wytapia się trochę tłuszczu i ciasta nie przywierają.
![Ciasteczka z sezamem Ciasteczka z sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasteczka-z-sezamem-z-podanych-skladnikow-szybko-zagniesc-ciasto-i-schlodzic-356472.jpg)
![Ciasteczka z sezamem Ciasteczka z sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasteczka-z-sezamem-porcje-ciasta-rozwalkowac-na-grubosc-okolo-3-4-mm-356473.jpg)
![Ciasteczka z sezamem Ciasteczka z sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasteczka-z-sezamem-wyciete-ciasteczka-posypac-bialym-i-czarnym-sezamem-i-upiec-na-zloty-kolir-w-temraturze-175-stopni-356474.jpg)
marietta