Sposób przygotowania:
Ciasteczka z suszoną żurawiną i białą czekoladą
Miękką margarynę utrzeć za pomocą miksera z mąką, cukrem, jajkami i sodą. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, rozdrobnić na drobne cząstki. Dodać pokrojoną czekoladę do wcześniej zmiksowanych składników oraz do wszystkich połączonych produktów umieszczonych w misie miksera dodać także suszoną żurawinę i kilka kropli aromatu waniliowego. Wszystko miksować na wolniejszych obrotach miksera do połączenia się składników. Blachę piekarnika wyścielić papierem do pieczenia. Brać trochę surowego ciasta z dodatkiem białej czekolady i żurawiny i rolować je w kulkę, a następnie spłaszczać masę na blaszce dzięki czemu powstanie placek, który po upieczeniu będzie pysznym ciastkiem. Postępować identycznie z każdym ciasteczkiem. Po zapełnieniu blaszki surowymi jeszcze ciasteczkami wstawić ciastka do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ciastka przez około 15 minut. Między ciasteczkami zostawiać odstępy, gdyż sporo wyrosną. Po upieczeniu pozostawić ciasteczka chwilę na blaszce do przestygnięcia.