Sposób przygotowania:
Ciastka z białą czekoladą i żurawiną
Ucieram masło z cukrem i jajkiem. Dodaję aromat. Stopniowo dodaję przesianą mąkę z sodą. Następnie dodaję suszoną żurawinę oraz czekoladę i delikatnie mieszam.
Nagrzewam piekarnik do 190ºC.
Formuję małe kulki wielkości orzecha włoskiego, układam w sporych odstępach, bo urosną. Piekę około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 190*C, na złoty kolor. Po upieczeniu studzę ciasteczka na desce lub kratce kuchennej.
Nagrzewam piekarnik do 190ºC.
Formuję małe kulki wielkości orzecha włoskiego, układam w sporych odstępach, bo urosną. Piekę około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 190*C, na złoty kolor. Po upieczeniu studzę ciasteczka na desce lub kratce kuchennej.
cherry