mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ciastka z białą czekoladą i żurawiną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najlepsze na ciepło ze szklanką mleka:)

Ciastka z białą czekoladą i żurawiną

Składniki:

Ciastka z białą czekoladą i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Ciastka z białą czekoladą i żurawiną
Ucieram masło z cukrem i jajkiem. Dodaję aromat. Stopniowo dodaję przesianą mąkę z sodą. Następnie dodaję suszoną żurawinę oraz czekoladę i delikatnie mieszam.
Nagrzewam piekarnik do 190ºC.
Formuję małe kulki wielkości orzecha włoskiego, układam w sporych odstępach, bo urosną. Piekę około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 190*C, na złoty kolor. Po upieczeniu studzę ciasteczka na desce lub kratce kuchennej.