aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

ciasteczka zbożowe z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszne i zdrowe ciasteczka

ciasteczka zbożowe z miodem

Składniki:

ciasteczka zbożowe z miodem

 

  • 170 g miód,
  • 25 g margaryna Kasia,
  • 1 szklanka sezam,
  • 0,5 szklanki pestki dyni,
  • 0,5 szklanki słonecznik łuskany,
  • 0,5 szklanki płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

ciasteczka zbożowe z miodem
W misce mieszamy wszystkie ziarna razem. W rondelku rozpuszczamy maslo, dodajemy miod i podgrzewzamy ok 3 min. Nastepnie przelewamy maslo z miodem do ziaren i formujemy plaskie placki, ukladajac je na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ok 20 min na 170 stopni.

Tagi:

dynia