Sposób przygotowania:
Ciasteczka ze skóką pomarańczową.
Czekoladę posiekać na nieduże kawałeczki. Miękką margarynę utrzeć mikserem z jajkami i cukrem. Następnie dodać pokrojoną czekoladę i kandyzowaną skórkę pomarańczową i dalej miksować. Na sam koniec dodać mąkę i szczyptę soli i całość zmiksować na niezbyt dużej prędkości miksera. Gotowe surowe jeszcze ciasto przełożyć na 15 minut do lodówki, a po tym czasie wyjąć je i zacząć formować z niego ciastka. Brać trochę masy na ciasto i robić z niej placek, kłaść go na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie przykładać do owego placka foremkę o dowolnym kształcie. Nadmiar ciasta wystający poza foremkę odbierać łyżeczką. Postępować identycznie z każdym ciastkiem do momentu wykorzystania całości surowego ciasta. Piec ciasteczka 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.