Sposób przygotowania:
Ciasteczkowe lizakiETAP 1:

Przy pomocy robota ciasteczka zmiksować na okruszki, następnie dodać do nich nutellę i dokładnie wymieszać.
ETAP 2:

Z masy ciasteczkowej uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i schłodzić je około 30 minut w lodówce.
ETAP 3:

2 paski czekolady gorzkiej rozpuścić w kąpieli wodnej i maczając w niej końcówkę patyczka przykleić ciastko do patyczka lekko go wciskając w ciastko. Ułożone do góry patyczkami lizaki schłodzić około godziny w lodówce.
ETAP 4:

Całą czekoladę z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej i maczać w czekoladzie lizaki przed zastygnięciem czekolady dowolnie ozdobić i odstawić na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia.
misia5
iziona
Dokładnie:) u nas były na urodzinach córci