Sposób przygotowania:
Ciasteczkowo - serowe gofry z gruszką
Do miski przekładamy serek, pokruszone herbatniki, jajko, cukier puder i wlewamy olej, mieszamy. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy.
Gofrownicę smarujemy olejem i rozgrzewamy, nakładamy porcję ciasta i pieczemy gofry na złoty kolor. Przekładamy na metalową kratkę.
Gruszki myjemy i obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Na patelnie wsypujemy cukier i karmelizujemy, dodajemy gruszki i przez chwilę razem smażymy. Gruszki przekładamy na gofry i podajemy z dodatkiem śmietany i skórki cytrynowej.
Gofrownicę smarujemy olejem i rozgrzewamy, nakładamy porcję ciasta i pieczemy gofry na złoty kolor. Przekładamy na metalową kratkę.
Gruszki myjemy i obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry. Na patelnie wsypujemy cukier i karmelizujemy, dodajemy gruszki i przez chwilę razem smażymy. Gruszki przekładamy na gofry i podajemy z dodatkiem śmietany i skórki cytrynowej.