Sposób przygotowania:
Gofry z owocami
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Pozostałe składniki łączymy na jednolite ciasto( olej można dodać do ciasta i smażyć gofry natłuszczając tylko na początku gofrownicę, a można oleju nie dodawać do ciasta i natłuszczać nim gofrownicę przed każdym nalaniem ciasta) i dodajemy ubite białka. Mieszamy. Odstawiamy ciasto na 15- 20 min.
Ciasto ponownie mieszamy i nalewamy na rozgrzaną i natłuszczoną gofrownicę i piec na rumiano ok 5 min.
Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie ze śmietaną i owocami.
Ciasto ponownie mieszamy i nalewamy na rozgrzaną i natłuszczoną gofrownicę i piec na rumiano ok 5 min.
Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie ze śmietaną i owocami.
SylaUla
katarzynka455
To prawda..Dziękuję:)