Sposób przygotowania:
Migdałowe babeczki z drażami kakaowymiETAP 1:
Jajka, mleko i masło muszą mieć temperaturę pokojową.
Do miski przełożyć masło, dodać cukier i utrzeć na jasny krem.
Następnie dodać jedno jajko, zmiksować i dopiero dodać kolejne.
ETAP 2:
Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać płatki migdałowe. Miksować dodając mleko. Miksować do połączenia składników.
ETAP 3:
Foremki do babeczek wyłożyć papilotkami. Do każdej wyłożyć po łyżeczce ciasta, ułożyć po 3 draże i przykryć kolejną łyżeczką ciasta.
ETAP 4:
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st i piec około 20-25 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!
robaczek
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
skuter5