Sposób przygotowania:
Ciasteczkowy sernik
Do miski wrzucić śmietanę i dodać serek mascarpone, zamieszać. Wsypać cukier i wlać likier orzechowy. Dodać mąkę pszenną, wymieszać. Na koniec wbić 4 całe jajko i krótko całość zmiksować, tylko do połączenia składników, by nie napowietrzać masy. Masę przelać do tortownicy (śr. 23 cm) wyścielonej papierem, wyrównać.
Ciasteczka połamać na połówki i powciskać w masę serową (3-4 szt odłożyć do dekoracji). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec około 60 minut. Wystudzić i schłodzić przez noc w lodówce
Ciasteczka połamać na połówki i powciskać w masę serową (3-4 szt odłożyć do dekoracji). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec około 60 minut. Wystudzić i schłodzić przez noc w lodówce
Jagoda.L