Sposób przygotowania:
Ciastka
* Do przesianej mąki siekamy nożem masło i margarynę. Przesiewamy cukier i dodajemy żółtka. Zagniatamy ciasto (szybko i dokładnie) na jednolitą masę. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1/2 godz. Wałkujemy na grubość 1/2 cm. Wykrawamy foremkami lub zwyczajnie szklanką, układamy na blachę. Pieczemy do lekko złotego koloru (5 do 10 min) Uprzednio posmarowane białkiem (używamy do tego pędzelka) można dekorować grubym kryształem, kolorowymi cukierkami, itp. Ciekawostka : białka wykorzystać na BEZY według szybkiego przepisu z naszego forum.
mamqa
Czyżby skopiowane z jakiegoś forum?
Pumka
Prosze wyjaśnić co jest skopiowane,wyraźnie napisane,że białka z przepisu ciastek żeby nie wylewać można wykorzystać do zrobienia bez a jest to przepis na bezy z naszego forum,czyli z naszych przepisów
przemek
Kucharz
Prościutkie Bezy