Sposób przygotowania:
Ciastka bakaliowe bez mąki
Przygotować podane ilości płatków i otrębów. Orzechy, migdały, daktyle, żurawinę i rodzynki pokroić.
Masło roztopić.
Do płatków i otrębów dodać pokrojone bakalie, jajka, miód i rozpuszczone masło. Złączyć wszystkie składniki, zlepić w kształcie walca i schłodzić przez kilka godzin.
Pokroić w plastry, lekko spłaszczyć. Układać w formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.
Masło roztopić.
Do płatków i otrębów dodać pokrojone bakalie, jajka, miód i rozpuszczone masło. Złączyć wszystkie składniki, zlepić w kształcie walca i schłodzić przez kilka godzin.
Pokroić w plastry, lekko spłaszczyć. Układać w formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.