gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Ciastka budyniowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne, mega chrupiące a zarazem delikatne ciasteczka z dodatkiem proszku budyniowego. Polecam przepis.

Ciastka budyniowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciastka budyniowe

 

  • 120 g miękkiego masła,
  • 40 g cukru pudru,
  • 40 g proszku budyniowego waniliowego,
  • 120 g mąki,
  • 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania:

Ciastka budyniowe
Do masła dodajemy cukier puder i ucieramy na gładką masę.

Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.

Lekko spłaszczamy.

Widelcem robimy wzorek.

Ciasteczka pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach do zrumienienia.

Smacznego ;)
Ciastka budyniowe
Do masła dodajemy cukier puder i ucieramy na gładką masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Ciastka budyniowe
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciastka budyniowe
Lekko spłaszczamy. Widelcem robimy wzorek.

Tagi:

ciastka deser