ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Ciastka cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kruche ciasteczka z z aromatem cytryny

Ciastka cytrynowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciastka cytrynowe

 

  • 250 g masła
  • 250 g mąki
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • otarta skórka z 1 cytryny (może być więcej)
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Ciastka cytrynowe
Wymieszać wszystkie składniki, zagnieść ciasto. Odstawić je na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować i wykroić dowolny kształt. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni około 10-15 minut.
Gotowe ciastka można ozdobić lukrem, polewą lub oprószyć cukrem pudrem. Bez dodatków jednak również smakują znakomicie.
Ciastka cytrynowe
Wykrawamy ciastka w dowolny, zależny od okazji kształt.