Sposób przygotowania:
Ciastka dyniowo - owsiane
Do miski wyłożyć puree z dyni, dodać jajko i masło, krótko zmiksować. Do osobnej miski wsypać płatki owsiane, płatki owsiane błyskawiczne, mąkę, cukier, cynamon, sodę, orzechy, sól i posiekaną w małą kostkę czekoladę. wymieszać.
Sypkie składniki dodać do masy dyniowo-maślanej, wymieszać łyżką.
Lekko wilgotnymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blachę do pieczenia w ok. 3 cm odległościach. Wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika, piec ok. 11-12 minut. Studzić na kratce.
Sypkie składniki dodać do masy dyniowo-maślanej, wymieszać łyżką.
Lekko wilgotnymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blachę do pieczenia w ok. 3 cm odległościach. Wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika, piec ok. 11-12 minut. Studzić na kratce.