Sposób przygotowania:
Ciastka owsianeNagrzewamy piekarnik do 170 stopni. Margarynę przekładamy do naczynia i roztapiamy ją (np. w kuchence mikrofalowej) aby uzyskać płynny tłuszcz. Zostawiamy do przestygnięcia. Do miski wbijamy całe jajko. Dodajemy cukier i mieszamy. Następnie wsypujemy wszystkie dodatki, których chcemy użyć do naszych ciasteczek. W moim przypadku pestki słonecznika i pokruszoną na drobne kawałki tabliczkę czekolady. Łączymy to z resztą składników: dolewamy do miski margarynę i wszystkie sypkie składniki. Mieszamy ciasto łyżką. Wykładamy blaszkę papierem do pieczenia. Z ciasta lepimy kulki, po czym na blaszce rozgniatamy je aby powstały krążki. Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do piekarnika na około 30 minut. Smacznego!
cherry
Dorota0309
Krakowianka
Namffoh