Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Ciastka francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Proste, pyszne, błyskawiczne w przygotowaniu ciasteczka z ciasta francuskiego z twarogiem. W sam raz, gdy mamy ochotę na coś słodkiego:)

Ciastka francuskie

Składniki:

Ciastka francuskie

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g twarogu
  • 30 g cukru waniliowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 jajko
  • cukier do posypania ciastek

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie
Ciasto rozwinąć. Jak jest mrożone, to je najpierw rozmrozić. Ciasto pokroić w kwadraty. Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem. Dodać do niego cukier waniliowy i sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Twaróg rozłożyć na środek każdego kawałka ciasta. Jajko rozbełtać, posmarować nim brzegi ciasta. Złożyć na pół w trójkąty lub w prostokąty. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować je z wierzchu rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Ciastka stawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 15 minut.