Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z galaretką i owocami
Budyń gotujemy ze szklanką mleka postępując zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy. Owoce myjemy i kroimy na drobne cząstki ( jeśli tego wymagają). Rozwijamy ciasto francuskie, kroimy na małe ale równie kwadraty, następnie w co drugim kwadracie wykrawamy szklanka lub literatką ( zależy od wielkości kwadratów) koła.Całe kwadraty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym białkiem i układamy na nich kwadraty z wyciętym kołem. W środek kołek wkładamy po łyżeczce budyniu. Ciastka pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 stopni około 12-15 minut. Po upieczeniu ustawiamy do wystygnięcia. W tym czasie rozrabiamy galaretkę w 1,5 szklanki wrzątku, studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na ostudzone ciastka , na budyń układamy owoce , następnie zalewamy je tężejąca galaretka i odstawiamy w chłodniejsze miejsce