Sposób przygotowania:
Sernik ze zsiadłego mleka z malinami
Zsiadłe mleko przełożyć do miski (użyłam zsiadłego mleka z kubełka, nie z kartonu ani butelki). Do zsiadłego mleka dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy, erytrytol, olej i aromat waniliowy. Dodałam też czubatą łyżkę odżywki białkowej (waniliowej), ale nie jest to konieczne, wedle potrzeby i możliwości. Wszystko razem wymieszać, ja wymieszałam ręcznie za pomocą widelca, ale można użyć miksera.
Przelać masę serową do formy do pieczenia. Ja piekłam sernik w naczyniu szklanym (tym do mrożenia i do pieczenia jako żaroodporne), ale można wykorzystać blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch sernika ułożyć maliny. Piec sernik w temperaturze 160 stopni, u mnie pieczenie trwało około godziny.
Przelać masę serową do formy do pieczenia. Ja piekłam sernik w naczyniu szklanym (tym do mrożenia i do pieczenia jako żaroodporne), ale można wykorzystać blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch sernika ułożyć maliny. Piec sernik w temperaturze 160 stopni, u mnie pieczenie trwało około godziny.