Sposób przygotowania:
Rogaliki 3-składnikowe
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy pokrojone masło i twaróg. Zagniatamy ciasto, wkładamy do woreczka i do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie na stolnicę wyjmujemy ciasto, podsypujemy je mąką i rozwałkowujemy na 2 duże i cienkie okręgi. Każdy okrąg dzielimy na 8 trójkątów.
Na końcu grubszego końca smarujemy odrobiną kajmaku i zwijamy w rogalik od najszerszej strony, lekko zgniatamy końce aby kajmak nie wyleciał w czasie pieczenia.
Rogaliki układamy na blaszce i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Po tym czasie na stolnicę wyjmujemy ciasto, podsypujemy je mąką i rozwałkowujemy na 2 duże i cienkie okręgi. Każdy okrąg dzielimy na 8 trójkątów.
Na końcu grubszego końca smarujemy odrobiną kajmaku i zwijamy w rogalik od najszerszej strony, lekko zgniatamy końce aby kajmak nie wyleciał w czasie pieczenia.
Rogaliki układamy na blaszce i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
Dzięki...
gosiapiotrek23
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje