Sposób przygotowania:
Ciastka -grzybki
Masło lub margarynę posiekać z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko, śmietanę i wymieszać, wyrobić ciasto. Włożyć na godzinę do lodówki owinięte w folię spożywczą.
Ugotować budyń na mleku i wystudzić, wystudzony ucierać z margaryną lub masłem. Można dodać cukier puder i sok z cytryny. Krem odłożyć, będzie do wypełnienia grzybków.
Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować, z jednej części wyciąć kółka całe, a z drugiej z otworkami aby umieścić nóżkę od grzybka. Z trzeciej części uformować nóżki do grzybków. Włożyć wszystko do piekarnika i piec na złoty kolor w 180 stopniach.
Wystudzone kapelusze polać polewą i jak zaschnie polewa, to wypełniać kremem. Następnie nałożyć krążek z ciasta imitujący blaszkę z otworkami i umieścić nóżkę obsypaną dołem przed pieczeniem makiem.
Gotowe włożyć do lodówki na 1,5 godziny.
Ugotować budyń na mleku i wystudzić, wystudzony ucierać z margaryną lub masłem. Można dodać cukier puder i sok z cytryny. Krem odłożyć, będzie do wypełnienia grzybków.
Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować, z jednej części wyciąć kółka całe, a z drugiej z otworkami aby umieścić nóżkę od grzybka. Z trzeciej części uformować nóżki do grzybków. Włożyć wszystko do piekarnika i piec na złoty kolor w 180 stopniach.
Wystudzone kapelusze polać polewą i jak zaschnie polewa, to wypełniać kremem. Następnie nałożyć krążek z ciasta imitujący blaszkę z otworkami i umieścić nóżkę obsypaną dołem przed pieczeniem makiem.
Gotowe włożyć do lodówki na 1,5 godziny.