kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Ciastka izmirskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Obrane migdały utrzeć z cukrem, dodać trochę wody i wyrobić na masę podobną do ciasta.

Ciastka izmirskie

Składniki:

Ciastka izmirskie

 

  • migdały 250 g
  • cukier 250 g
  • cukier puder 250 g

Sposób przygotowania:

Ciastka izmirskie
Obrane migdały utrzeć z cukrem, dodać trochę wody i wyrobić na masę podobną do ciasta. Następnie podzielić ją na kawałki po 30 g, nadać im dowolny kształt, obtoczyć w cukrze, ułożyć na posmarowanym masłem pergaminie i piec na średnim ogniu, nie pozwalając im się przyrumienić. Po ostudzeniu zdjąć je z pergaminu i przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Tagi:

ciastka deser