Sposób przygotowania:
Ciastka Królewny Śnieżki
Sposób przygotowania: Margarynę, cukier puder, aromat rumowy wymieszać mikserem do uzyskania puszystej masy. Dodać jajka, a następnie, ciągle ucierając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na prostokątną blachę (38 x 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 20 minut. Piekarnik elektryczny: temp. 180oC (powinien być podgrzany) Piekarnik gazowy: temp. 180oC (nie powinien być podgrzany) Po upieczeniu i wyłożeniu z formy zdjąć papier i pozostawić do wystygnięcia.Z soku wiśniowego lub kompotu odlać 0,5 szklanki i wymieszać z kisielem wiśniowym, dodać cukier i zagotować. Dosypać wiśnie i razem wymieszać. Gorącą masę nałożyć na wierzch ciasta, pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder ze Śmietan-fixem. Ciasto pokroić na kawałki, przybrać bitą śmietaną i posypką czekoladową.
elutka
booboo
Gość
Natala1210