Sposób przygotowania:
Ciastka kruche kolorowe
Przygotowanie:
Mąkę przesiać na stolnicę,posiekać z tłuszczem,wymieszać dokładnie z cukrem pudrem,dodać żółtka.
Wszystko razem wymieszać nożem,następnie szybko zagnieść ręką.Ciasto podzielić na 3 części.
Do jednej części dodać mak i lekko wyrobić,do drugiej dodać kakao,a trzecią część pozostawić bez dodatków.Tak przygotowane ciasto ochłodzić.Gdy dobrze stężeje,włożyć do maszynki do mięsa i formować różnego rodzaju kształty i koloru ciasteczka.
Ciastka układać nożem delikatnie na blasze i piec w gorącym piecu 10-15 minut na złoty kolor.
Smacznego
Mąkę przesiać na stolnicę,posiekać z tłuszczem,wymieszać dokładnie z cukrem pudrem,dodać żółtka.
Wszystko razem wymieszać nożem,następnie szybko zagnieść ręką.Ciasto podzielić na 3 części.
Do jednej części dodać mak i lekko wyrobić,do drugiej dodać kakao,a trzecią część pozostawić bez dodatków.Tak przygotowane ciasto ochłodzić.Gdy dobrze stężeje,włożyć do maszynki do mięsa i formować różnego rodzaju kształty i koloru ciasteczka.
Ciastka układać nożem delikatnie na blasze i piec w gorącym piecu 10-15 minut na złoty kolor.
Smacznego
marietta