Sposób przygotowania:
Ciastka makaroniki kokosowe
Oddzielić białka od żółtek.
Ubić sztywną pianę z białek i nie przerywając ubijania, dodać kolejno po trochu: cukier, żółtka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną zmieszane z proszkiem do pieczenia, wiórki i orzechy. Wyrobić ciasto.
Wysmarować blaszkę do pieczenia masłem i wysypać mąką. Kłaść łyżką niewielkie kubki z przygotowanego ciasta.
Wstawić do nagrzanego, średnio gorącego piekarnika.
Upiec na jasnozłoty kolor.
Ubić sztywną pianę z białek i nie przerywając ubijania, dodać kolejno po trochu: cukier, żółtka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną zmieszane z proszkiem do pieczenia, wiórki i orzechy. Wyrobić ciasto.
Wysmarować blaszkę do pieczenia masłem i wysypać mąką. Kłaść łyżką niewielkie kubki z przygotowanego ciasta.
Wstawić do nagrzanego, średnio gorącego piekarnika.
Upiec na jasnozłoty kolor.