Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ciastka makaronikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Chrupiące i aromatyczne ciasteczka na każdą okazję

Ciastka makaronikowe

Składniki:

Ciastka makaronikowe

 

  • 15 dag orzechy,
  • 5 dag wiórka kokosowe,
  • 10 dag płatki owsiane,
  • 3 szt białka,
  • 1 łyżka masło,
  • 9 łyżek cukier puder,
  • tłuszcz do formy

 

Sposób przygotowania:

Ciastka makaronikowe
Orzechy zemleć, płatki owsiane rozgnieść wałkiem na stolnicy i krótko zrumienić na maśle. Białka ubijać, pod koniec dodać cukier i ubić na sztywno. Pianę z białek delikatnie wymieszać z orzechami, wiórkami kokosowymi i płatkami owsianymi. Ciasto nakładać łyżeczką na przygotowaną formę. Piec około 35 minut w temp 160 stopni.

Tagi:

ciastka deser