Sposób przygotowania:
Ciastka marchewkowe
Nagrzać piekarnik do 175 stop. C.
Natłuścic blachę do pieczenia masłem.
W misce utrzeć masło, dodać jajko, puree z marchwi i aromat waniliowy, wymieszać.
Do oddzielnej miski przesiać wszystkie sypkie składniki, dodać do wcześniej przygotowanej masy i ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dodać rodzynki.
Łyżką nakładać ciasto na blachę.
Piec 15 minut.
Natłuścic blachę do pieczenia masłem.
W misce utrzeć masło, dodać jajko, puree z marchwi i aromat waniliowy, wymieszać.
Do oddzielnej miski przesiać wszystkie sypkie składniki, dodać do wcześniej przygotowanej masy i ucierać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dodać rodzynki.
Łyżką nakładać ciasto na blachę.
Piec 15 minut.