paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciastka musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne ciasteczka bakaliowe, szybko i łatwo się robi

Ciastka musli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka musli

 

Sposób przygotowania:

Ciastka musli
Bakalie mielimy najlepiej blenderem dość drobno ale nie na pył. Do miski wsypujemy kleik, płatki i mąkę oraz zmielone bakalie i dokładnie mieszamy. Do tej suchej mieszanki dodać miód i sok jabłkowy wymieszać konsystencja powinna być dość gęsta. Na papierze do pieczenia formujemy z powstałej masy prostokąt o takiej samej grubości w każdym miejscu. Masę na papierze w blaszce do pieczenia włożyć do piekarnika na ok 20 minut temp. 190 stopni. Po upieczeniu i przestudzeniu masy kroimy na mniejsze prostokąty.
Ciastka musli
Bakalie mielimy i dodajemy do pozostałych suchych składników i mieszamy
Ciastka musli
Do suchych składników dodać sok jabłkowy i miód wymieszać.
Ciastka musli
Na papierze do pieczenia formujemy z powstałej masy prostokąt o takiej samej grubości w każdym miejscu.
Ciastka musli
Po upieczeniu i przestudzeniu masy kroimy na mniejsze prostokąty.