Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Ciastka na kruchym spodzie z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

babeczki dla leniuszków bo na gotowym spodzie ale równie dobre!

Ciastka na kruchym spodzie z budyniem

Składniki:

Ciastka na kruchym spodzie z budyniem

 

  • gotowe kruche spody do babeczek
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • mleko (ok 0,5l zgodnie z instrukcją na opakowaniu budyniu)
  • łyżka masła
  • kilka truskawek
  • 250 ml śmietany kremówki (30%)
  • 50g cukru pudru
  • fix do śmietany

Sposób przygotowania:

Ciastka na kruchym spodzie z budyniem
Śmietanę kremówkę z fixem ubijam na sztywną pianę po trochu dodając cukier puder wciąż mieszając. Budyń waniliowy robię zgodnie z instrukcją na opakowaniu ale dodaję nieco mniej mleka ale za co łyżkę masła. Gdy jest już gotowy lekko studzę i wlewam do rękawa cukierniczego. Gdy śmietana jest już porządnie ubita również wlewam do rękawa cukierniczego. Na kruchy spód babeczki zaczynam wlewać-wyciskać budyń aby wypełnił całe dno i lekko wystawał na środku niczym piramidka :) W koło robię małe kwiatuszki z bitej śmietany ale staram się aby na środku było widać wystający budyń. Truskawki kroję w drobne kawałeczki i posypuję na wierzch. Aby przekroczyć jakiekolwiek granice zdrowego odżywiania można delikatnie przesiać górę cukrem pudrem. Smacznego