Sposób przygotowania:
Ciastka owsiane (ekspresowe, bez pieczenia)
W rondelku podgrzewam masło z mlekiem, cukrem i kakao, ale nie pozwalam, by się zagotowało.
Do gorącej masy wsypuję rozdrobnione płatki owsiane (błyskawicznych nie trzeba rozdrabniać, bo już takie są) i mieszam całość, by uzyskać jednolitą masę.
Po wmieszaniu płatków masa jest lekko przestudzona, więc już po chwili mogę łyżką lub dłonią nabierać i formować ciastko - zrobiłam okrągłe, płaskie, ale może to być też kulka czy dowolny kształt.
Układam na desce z papierem do pieczenia i tak wstawiam do lodówki, by je schłodzić - masa zastyga i ciastka nie kleją się do rąk. Smacznego :)
Do gorącej masy wsypuję rozdrobnione płatki owsiane (błyskawicznych nie trzeba rozdrabniać, bo już takie są) i mieszam całość, by uzyskać jednolitą masę.
Po wmieszaniu płatków masa jest lekko przestudzona, więc już po chwili mogę łyżką lub dłonią nabierać i formować ciastko - zrobiłam okrągłe, płaskie, ale może to być też kulka czy dowolny kształt.
Układam na desce z papierem do pieczenia i tak wstawiam do lodówki, by je schłodzić - masa zastyga i ciastka nie kleją się do rąk. Smacznego :)
dorota w
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki